Arculattervezés

Szolgáltatásaink: kis arculattervezés (logo, névjegy, boríték, levélpapír), teljes arculattervezés.

Célunk, hogy a céget mindenkor egyedivé, beazonosíthatóvá, emlékezetessé tegyük. A megfelelő arculat hordozza a cégnek azokat a jellemzőit, amelyeket hangsúlyozni szeretnénk. Mindezt következetesen, állandó tartalmi és formai megjelenéssel kell sulykolni. Ennek megfelelően fontos, hogy az arculat könnyen megjegyezhető elemekből álljon, utaljon cég tevékenységére, valamint a lehető legtöbb felhasználási területen könnyen alkalmazható legyen.
A cégarculat a cég és az ”ügyfél” közti kommunikációs tényező, a termék vagy szolgáltatás és az azt létrehozó cég jelrendszere. A fogyasztó, a megrendelő ez alapján tudja azonosítani a céget.
Az arculat kialakítása három részből áll. Üzleti koncepcióból, marketing stratégiából és kreatív tervezésből. Ez utóbbi a leglátványosabb, legkönnyebben érzékelhető arculati elem, melynek összetevői:
A logo és annak alkalmazásai, a cégszínek és a névjegy. Ezek az úgynevezett alaparculati elemek, a kis arculat. A logora alapozva tervezhető meg a kiterjedt arculati anyag: a levélpapír, boríték, a jegyzettömb, a céges nyomtatványok, hirdetési típustervek, a mappa matricák, a kiadványborító, az éves jelentés, a szlogen vagy a kitűzők, a névtábla. Ezek fontos szerepet töltenek be egy cég mindennapjaiban.
Teljes arculati koncepció kidolgozásánál célszerű létrehozni egy arculati kézikönyvet, mely nemcsak az egyes arculati elemek megvalósítását szabályozza, de iránymutatást ad a későbbi tervezések számára is. Az arculati kézikönyv a cég arculatának tartalmi és formai alapelveit tartalmazza. Rögzíti a kommunikációs szabályokat, a designrendszernek használati előírásait, látványvilágát. Meghatározza az egyes elemek felhasználható és nem felhasználható megjelenítési formáit. Rögzítésre kerülnek az arculat színei, betűtípusai valamint a logo arányai a különböző megjelenési helyeken.
Ahhoz, hogy a fenti alapelvek jól működjenek, harmonikusan összeálljanak és létrejöjjön egy erős, hatékony arculat, partnereink aktív közreműködése szükséges, ezért az arculattervezést mindig alapos eszmecsere előzi meg

Kapcsolat

Kérdése van? Érdeklődik szolgáltatásunk iránt? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
info@reklam-gyar.hu

Eőtte-utána

Nézze meg néhány munkánk kiindulási állapotát és a végeredményt!

Kapcsolat

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!