Logo tervezés

Betű logok és grafikus vagy szimbolikus logok tervezése 3-4 színes vázlattal. Mellé ingyenes névjegykártya tervezés. LOGÓJA MELLÉ, NÉVJEGYÉT INGYEN MEGTERVEZZÜK!

A logo a cég ”ujjlenyomata”. A legerősebb, legkarakteresebb vizuális jel, a vállalkozás arculatának alfája. Erre épül minden arculati elem. Egy tömörített üzenet, amely sokszor a végletekig le van egyszerűsítve, hiszen gyorsan befogadhatóvá kell tenni az ügyfelek, fogyasztók számára.
Mindezekből következik, mennyire fontos a logo gondos, körültekintő megtervezése. Utalnia kell használója tevékenységére, egyedinek, letisztultnak, könnyen ”foghatónak”, esztétikusnak ugyanakkor figyelemfelkeltőnek kell lennie. Úgy kell megtervezni, hogy alkalmazni tudjuk a legkülönbözőbb céges anyagokon, mindenféle méretben és változó színkörnyezetben (pl. a névjegykártyától az óriásplakátig). Végül de nem utolsósorban állandónak kell lennie. Időnként a legnagyobb világmárkák is törekednek a megújulásra és ez logojukban is megfigyelhető (lásd Adidas vagy akár a Coca-Cola). Azonban ezt szinte észrevétlenül teszik, csak egy kicsit adnak hozzá vagy vesznek el belőle. A logo legmarkánsabb elemei nem változnak.
Mivel a logo állandó, egyedi és csak is az adott cégre jellemző, nem árt gondoskodni a levédéséről! Különösen, ha a márka erős és jól bevezetett. A jogi védelem 10 évre szól. Még nagyobb a biztonság, ha logonkat védjegyoltalom alá helyeztetjük, melynek jele: ® vagy a ”törvény által védve” felirat.
A logonak két fajtája van. Egyik a betű logo, ebben a cégnév betűit használjuk a tervezéshez. Ennek előnye, hogy a vállalkozás neve egyből olvasható, még ha stilizált formában is. Ha a cég vagy termék ”brand”-dé válik, erős márkaépítő szerepe is lehet. A másik a grafikus vagy szimbolikus logo, melyet egy forma alkot. Bármi legyen is ez a forma, a cégnévnek a logoban való megjelenítése mindenképpen ajánlott.
A logo tervezés az egyik legnagyszerűbb feladat, igazi kihívás. Létrejöttének pillanatától a cég jelképe, melyet mindig magán visel. Olyan fontos elem, melynek megtervezésére, létrehozására nem szabad sajnálni az időt és energiát, sem nekünk, az alkotóknak, sem ügyfeleinknek, a vállalkozások tulajdonosainak.

LOGÓJA MELLÉ, NÉVJEGYÉT INGYEN MEGTERVEZZÜK!

 

Kapcsolat

Kérdése van? Érdeklődik szolgáltatásunk iránt? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
info@reklam-gyar.hu

Eőtte-utána

Nézze meg néhány munkánk kiindulási állapotát és a végeredményt!

Kapcsolat

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!